‘Maar wil je zo’n toeslagenaffaire in de toekomst voorkomen, dan moet je ook jezelf als mens in het spel kunnen brengen’

In deze nieuwsbrief van overheid van nu een interview met Gabriël van den Brink. En hoe werk je samen om een complex probleem als mensenhandel aan te pakken? En om met een leuke discussie het jaar af te sluiten: wat doet het als je rijk alleen nog met een kleine letter schrijft?

Wat zegt het rijk zonder hoofdletter?

Als enige overheidslaag wordt het rijk met een hoofdletter geschreven. De studiegroep Interbestuurlijke en Financiële verhoudingen bepleit afschaffing van de hoofdletter R. Overheid van nu doet mee. Hoe kijken anderen naar het rijk of het Rijk?

‘Het Rijk’ – vanaf nu graag zonder hoofdletter

Tekst uit studierapport 'Als een overheid'

Mensenhandel: minder naïef, meer samenwerken

Mensenhandel is echt niet alleen iets van het buitenland of de grote steden. Ook in de allerkleinste Nederlandse gemeenten komt het voor, vertelt Ina Hut, directeur-bestuurder van CoMensha, het Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel. Ook Irene Pruim, kwartiermaker intensivering aanpak mensenhandel bij de gemeente Zwolle, weet inmiddels dat haar functie hard nodig is. ‘‘Bij sommige gemeenten is er totaal geen besef van mensenhandel.’

Aanpak mensenhandel: minder naïef, meer samenwerken

Gebouw

De mooiste boeken voor onder de kerstboom

Zin om lang te gaan lezen tijdens de feestdagen? Deze boeken zijn onze tips voor ‘onder de kerstboom’. Voor iedereen wat wils: van de mooi geschreven zinnen van Barack Obama tot een inhoudelijk werk van Maurice Hermans over de ‘anti-stad’. De redactie wenst jullie veel leesplezier!

Boekentips voor onder de kerstboom

Boeken onder de kerstboom

De redactie van overheid van nu wenst iedereen mooie feestdagen en tot ziens in 2021!